×

Thomas Meunier, Fenerbahçe maçı ile ilgili konuştu: “Maçın neden iptal edilmediğini bilmiyorum”

Thomas Meunier, Fenerbahçe maçı ile ilgili konuştu: “Maçın neden iptal edilmediğini bilmiyorum”

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki görüntüleri şüphesiz görmüşsünüzdür. Ev sahibi takım Meunier’in taraftarları sahaya girerek güvenlik görevlilerine ve Fenerbahçe oyuncularına yumruk attı. Michy Batshuayi’nin vuruşu, Brezilyalı Fred’in yumruğu ve Hollandalı Jayden Oosterwolde’un taraftara tekmeleri...

Meunier o anda akıllıca davranarak soyunma odasına doğru koştu. “Bu kavgaların hiçbirini görmedim,” dedi, “Michy’nin tekmesini bile. Ama kötüydü. Gerçekten olağanüstü, Türk standartlarına göre bile. Kulüpten insanlar bana işlerin hiç bu kadar kontrolden çıkmadığını söyledi. Şimdi buna gülebiliriz ama tuhaftı.”

Thomas şöyle devam ediyor: “Maç, stadyumdaki inanılmaz atmosferle iyi başladı. “Sonlara doğru hakem, taraftarların yaşadığı gerginlikten dolayı her beş dakikada bir maçı durdurmak zorunda kaldı. Belki on kez. Belçika’da bu imkansız ikinci kez burada maç iptal edildiydi.”

Görünüşe göre iki kulüp arasında çok fazla düşmanlık var. Michy’nin golünü biraz abartılı bir şekilde kutladılar ve sonrasında birçok sorun ortaya çıktı. Sahaya çıkan oyunculara yönelik şişeler, Fenerbahçe’nin kalecisinin kan içinde kalması… Belki de maçın durdurulması daha da büyük tehlike yaratabilirdi. Türkiye’de bu kadar yoğun ve tutkulu tek maç bu.”

Kesinlikle Trabzonspor’un kapalı kapılar ardında birkaç maç oynamak zorunda kalacağından endişeliyim. “Yaptırım bekliyoruz ama ağır olacak , Fenerbahçeli oyuncular da ceza alacak. Bekleyip görmemiz gerekecek. Ama biliyor musun, sonunda oldukça iyi sonuçlandığını düşündüm,daha kötü şeyler olabilirdi.”

Meunier Türkiye’de olmaktan çok mutlu olsa da bunun Süper Lig’e hoş bir giriş olacağını düşünebilirsiniz. “Pazar günü abartılıydı ama oradaki tutkuyu seviyorum” diyor. Kazanırsan herkesin arkadaşı olursun. Kaybedersin ve artık kimse seni tanımak istemez. “Orada insanlar gerçekten çok duygusal. Ya hep ya hiç. Bunu anlıyorum. Bir aydan fazla bir süredir oradayım ve hemen kendimi evimde gibi hissettim.”

Çünkü bir zamanlar Jean-Marie Pfaff’ın adını duyurduğu, Stefano Denswil, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu gibi eski tanıdıklarının sözleşme imzaladığı Trabzonspor nasıl bir kulüp? “Sadece süper pozitif olabilirim” diyor. “Şehir, kulüp, altyapı… Hepsini keşfediyorum. Bu yeni bir deneyim ve bundan keyif alıyorum. Takımımızda çok kaliteli şeyler var.”

Trabzon, Türkiye’de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Meunier, “,Çok hücum futbolunun oynandığı bir lig” diye açıklıyor. “Bu açıdan Alman futboluyla benzerlikler görüyorum. Çok aşırı bir şekilde tempo var. Bunu fiziksel istatistiklerimden fark ediyorum: Bazen maç başına 13 kilometreye ulaşıyorum. Seviye yüksek. Sadece en iyi kulüplerden bahsetmiyorum, daha küçük takımlara karşı kazanmakta zor. İlginç.”

Kaynak: hln.be

Share this content:

Yorum gönder