×

Belçika’da ”APO” sloganlarına ve terör örgütü PKK bayraklarına Türk gençleri geçit vermedi

Belçika’da ”APO” sloganlarına ve terör örgütü PKK bayraklarına Türk gençleri geçit vermedi

Paylaş

Belçika Limburg’un Houthalen-Helchteren’deki Lillo ve Heusden-Zolder’deki Lindeman bölgelerinde kavgalar sürüyor. Heusden-Zolder’de birçok Türk, terör örgütü PKK yandaşları tarafından kışkırtıldı. Limburg polis güçlerinden yardım istendi ve insanların bölgeden uzak durmaları konusunda çağrılar yapılıyor.

Türk toplumu ile terör örgütü PKK destekçileri arasında devam eden kavgalar olduğu söyleniyor. Heusden-Zolder’de “Bugün Paskalya’ya benzetilebilecek bir festival olan Nevruz’u kutluyorlar”. “Çok sayıda Türk’ün yaşadığı bazı mahallelerde terör örgütü PKK bayrağı taşıyan araçlarıyla dolaştılar. Pek çok Türk bundan haklı olarak rahatsız oldu çünkü PKK bir terör örgütüdür ve terör örgütünün toplumda yeri yok.” Houthalen-Helchteren belediye başkanı Alain Yzermans da kargaşanın, bayraklı çok sayıda aracın Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren mahallelerinde dolaşmasının ardından başladığını doğruladı.

Daha sonra yüzlerce kişinin sokaklara döküldüğü protesto, ayaklanmalara dönüştü. Bazı araçların camları coplarla kırılırken, bazı araçlar hasar gördü. Bölgenin üzerinde bir polis helikopteri uçtu ve durumu sakinleştirmek için çok sayıda Limburg polis gücü çağrıldı.

”x” hesabından PKK terör örgütü sempatizanlarını olay yerine çağıran Memed Drews Türklere yönelik intikam çağrılarında bulunuyor.

Avrupa tv olarak türk vatandaşlarımıza sakin olmaları konusunda rıcada bulunuyoruz ve bu tür provakasyonlara gelmeyelim, Türk ve Kürt kardeşliği aşla bozulamaz. Şiddet ile biyere varamayız bu iş siyasilerimizin işi bu konuyu fikriniz dahilinde onlara yüklenin.

Yorum gönder