×

Ümit Subaşı: ”Bunları yaparsak puan veya puanlar Portekiz karşısında bizim olur”

Ümit Subaşı: ”Bunları yaparsak puan veya puanlar Portekiz karşısında bizim olur”

Paylaş

Avrupa tv spor yorumcumuz Ümit Subaşı milli takımımızın Portekiz maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Milli Takımı Gürcistana karşı oynadığı mentalite ile oynarsa Portekiz çok rahat yener bizi. Fakat Portekiz’in kapalı oyuna karşı Çek Cumhuriyeti maçındaki gibi oyunu açabilecek pek oyuncusu yok, Christiano Ronaldo haricinde. Ronaldo konrol altına alınır ve kapalı defans oynarsak puan veya puanlar alabiliriz. Berebarlik garanti olur.

Kontra atak ve hızlı futbol

Kontra atak ve kanatlarla hızlı oyuncularımızla fark yaratabiliriz. Ferdi gibi,Arda gibi hızlı oyuncularımız var ve hızlı,kontra atak futbolumuz bize 3 puanı aldırır. Çek Cumhuriyet-Portekiz maçı bize bunu gösterdi. Tek sıkıntımız pek fazla alternatif kanat oyuncumuz yok oyuncu değişikliklerinde zorlanabiliriz.

İlk golü eğer yersek ,zorlanan taraf oluruz ve skor farka doğru gidebilir

İlk golü yediğimiz an bizim için işler çok zor olur. Beraberliği yakalamak için açık vermemiz gerekecek defansta ,ozaman Portekiz farka’da gidebilir.

Kontrollü defans,ağır defans oynayıp kontra atak oynamamız gerekiyor. Evet, göze hoş gelmiyor defansif kontra atak oynamak ama puan veya puanlar almak istiyorsak bu strateji ile sahaya çıkmak mutlak puan kazandırır.

Milli takımımıza başarılar diliyorum.

Avrupa tv spor yorumcusu Ümit Subaşı

Yorum gönder