×

Belediye Başkanı adayı Ali Çetinkaya ”Nazilli olması gereken yerde değil”

Belediye Başkanı adayı Ali Çetinkaya ”Nazilli olması gereken yerde değil”

Paylaş

Ali Çetinkaya kimdir?

21 Aralık 1984 yılında Nazilli’de doğdu. İlk okul, orta okul ve lise eğitimini Nazilli’de alan Ali Çetinkaya 2010 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde mezun oldu. 1992 yılında kurulan aile şirketi ”Çetinkaya İnşaat” mühendislik fırması’nı babasından devralarak çalışmaya başladı.

Onur Akpınar soruyor Ali Çetinkaya cevaplıyor.

Nazilli’de doğdunuz büyüdünüz ve şirket sahibisiniz,şirket yönetmek büyük sorumluluk ister bunada siyaseti ekleyecek olursak sorumluluklarınız artmış gibi görünüyor. Neden siyaset?

Ben yerel siyasetçiyim, genel siyaseti düşünmedim. Bulundugum şehire hizmet etmek istiyorum evet burada doğdum burada büyüdüm buradan evlendim ve ellerinizden öpen 9 yaşında oğlum var. Büyüdüğüm doğduğum şehire hizmet etmek için bu yola çıktım. Evet şirket yönetmek ve bunun yanında siyaset yapmak sorumluluk ister ama beni destekleyen eşim var niyetimi ve yapmak istediklerimi biliyor ve bu sorumluluklarımın yükünü hafifletiyor.

Eşinizin sizi desteklemesi güzel, her başarılı bir erkeğin arkasında bir kadın vardır. Siyasete kaç yılında başlama kararı aldınız?

Haziran 2010 da üniversite mezunu oldum 13 eylül tarihinde ilk maaşımı aldım ve Chp’ye üye kaydı yaptırdım. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı aday adayıydım. O dönemki ittifaktan dolayı Chp buradan aday çıkarmadı ve İYİ partiye bırakıldı ve o senesi ittifak seçimi kazandı.

Siyasi kimliğiniz tam olarak nedir?

Sosyal demokrat ,sayın genel başkanımız Muharrem İnce’nin küçük versiyonu olarak tanımlıyorum kendimi. Bizimde zaten en büyük şansımız genel başkanımız.

Siyaset ve siyasi partiler sizin için nedir?

Siyasi partiler futbol takımı değil siyaset halk için yapılır. Doğruya doğru yanlışa yanlış denir. Örneğin devletimizin eğitim, adalet ve göçmen politikası yanlış ama İhalar Sihalar destekleyici ve doğru. Filistin ve İsrail konusunda ızlenen yol doğru.

Nazilli Belediyesi şuan ne durumda ve nelerin değişmesi gerekiyor? Nazilli’de doğdunuz ve büyüdünüz o bölgeyi en iyi bilenlerdensiniz eksikler nelerdir?

Emekli belediyesi oldu Nazilli,gençlerimiz kayboluyor. Siyaset ekip işidir. Ben inşaat mühendisiyim ve yaptığım işi iyi yapmaya çalışıyorum. Ben tarımı ve daire satmayı,kiralamayı bilmem. Ben proje yapmayı bilirim. Halkımız laik gördü ve belediye başkanı olduk diyelim biz Nazilliyi halkımızın fikirleriyle birlikte ekibimiz ile beraber yöneteceğiz. 2000 nüfuslu Ovacığı sayın Maçaoğlu tüm Türkiye’ye duyurdu nohutu ve tarımıyla. Türkiye Cumhuriyetinde yüzde seksen kestane Nazilli topraklarında dağlarında yetişiyor ama akıllara Bursa gelıyor. Dünyanın en iyi en kaliteli inciri Nazilli’de yetişiyor ve bunun festivalini yapamıyoruz çünki festival alanımız yok. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Sumerbank basma fabrikasını açtı 1937 yılında Nazilli’ye geldiğinde. İlk pamuk araştırma enstitüsünü kurdu.

Nazilli basmasıyla meşhurdur. Bugün Nazilli pamuğu çok değerli bir pamuktur. Neyazıkki değeri bilinmedi. Sumerbank kapandı, polis okulu vardı kapandı yerine millet bahçesi yapıldı, koytas tekstil fabrikası kapandı, Uğur soğutma var sadece burda. 160 bin nüfusu olan yerin birtane 3000 kişilik fabrikası var.

Eksikler var diyorsunuz bunun için bir cözümünüz varmıdır? Memleket partisi Nazilli’de başa gelirse neleri nasıl değiştirir?

Üzüldüğüm nokta bugün Nazilli ovalarında pamuk uretiliyor ama tekstil fabrikaları Denizli’de, Nazilli halkı burdan Denizli’ye gidiyor sabahın erken saatlerinde. Nazilli’de var olan pamuk tekstil fabrikalarının açılması için yeterlidir. Bukadar verimli toprağımız varken benim gençlerim neden kestane şekerini işletmek için Bursa’ya gidiyor? Neden tekstil için denizliye gidiyor? Burası o potansiyeli kaldıracak biryer. Genç kardeşlerimin sesi olmak istiyorum, onlara istihdam yaratmak istiyorum. Sultanhisar’a dimes kuruldu? 20.000 nüfusu olan yere, bunun Nazilli’ye kurulması gerekirdi. Nar, mandalin ve portakal burda burdan yetişiyor. Perşembe pazarı var Nazilli’nin en büyük pazarı. Köylerden teyzelerimiz,amcalarımız gelir domates ,biber, patlıcan satar. Bu şekilde devam ederse 15 sene sonra biz şehirde aç kalırız. Genç kardeşlerimiz köyde kalmıyor ve gidiyor sanayide çalışıyor yani tarımcılık yapmıyor. Gençleri tarımcılığa yönelmelerine öncülük yapmamız gerekir. Yol yapmak, çöp toplamak, ot biçmek belediyenin yapması gereken bu, bu ekstra bir hizmet değildir aslında ama Nazilli’de bunlarda beş senedir yapılmıyor. Çok şükür müslümanız herşeyi dünya üzerinde Allah’ın yaratığına inanıyoruz. Bize beyin verdi beynimizi kullanacağız. Güneş enerjisinden faydalanıp belediye’ye gelir kaynağı verebiliriz bu projeyi birlikte yapacağımız kardeşlerimiz var. Tekrar söylüyorum ben Nazilli’yı tek başına değil halkımızın fikirleriyle ekip arkadaşlarımla yöneteceğim. Nazilli 40 ilden daha büyük bir ilçe. Genel başkanımız laik gördü bizi bu göreve bizde seçilirsek bu görevi yapıcağız.

Nazilli belediyesi‘nin ekonomik durumu nasıl?

Belediye’nin ekonomik durumu çok kötü ve borcu var. Ben borcunun olduğunu bilerek aday oldum. Kendimi savunamayacağım hiç bir şeyin altına imza atmam. Halkımın yararına olan kararlar alırım. Soruşturma geçirme riski olsa bile. Belediye başkanı seçildiği gün belediye binasına 110 milyon TL borcu olduğunu yazan bir pankart astı. İki wifi direği dikti Nazilli’ye belediye bütcesi ile başka hiç birşey yapmadı. Yollarımız rezil durumda çöpler bile toplanmıyor ve aksıyor.

İşsizlik ne durumda?

İş-kura gittim geçenlerde ve işsizlik oranı onbin civarında.

Sosyal faaliyet projeleriniz olacakmı?

Nazilli belediyesine ait olan parklar da halkımıza uygun fıyatlarda hizmet vermek istiyoruz. Nazilli’de birtane var daha yeni yapıldı ve sosyal tesislerimizi çoğaltmak istiyoruz.

Gençlere aktivite alanları yaratmak istiyoruz, gençlerin gidebileceği yer yok. Ekonomik sıkıntılardan dolayı da şehrimizde hırsızlık arttı.

Nazilli belediyesi Memleket Partisinden bir belediye başkanı çıkarırsa Nazilli’yi neler bekliyor olacak ve son sözleriniz nelerdir?

Seçildikten sonra ilk 3 ay içerisinde bir sistem kurmak istiyoruz yapmamız gereken işlere yönelik. Sistemi kurduktan sonra muhtarları, oda başkanları,stk başkanları ile düzenli olarak toplanıp fikir alışverişinde bulunup Nazilli’ye neler kazandırırız dıye konuşacağız. Nazilli de doğmuş ve büyümüş birisi olarak belediyemizin kötü yönetimi beni üzüyor. Degişiklik şart ve değişiklik Memleket partisi diyorum ve halkımızı bizi desteklemeye davet ediyorum.

Teşekkürler Ali bey bizleri kırmayıp sorularımızı cevapladığınız için. Bizlerde Avrupa Tv olarak sizlere siyaset hayatınızda başarılar diliyoruz, sizinle daha da çok haberler yapma dileğiyle.

Onur Akpınar-Belçika

Yorum gönder