×

Mehmet Tekin ”Avusturya’yı eleriz,intikamı alırız”

Mehmet Tekin ”Avusturya’yı eleriz,intikamı alırız”

Paylaş

Grupları geçmek büyük bir gurur ama..

Bizim çocuklar Avrupa şampıyonası’nda ilk 16’da. Grupları geçmek mutluluk verici gurur verici. Grup maçlarına bakarsak Avusturya maçı öncesi, Gürcistan maçında oyun olarak istediğimiz gibi değildik. Özelikle bireysel performansların ön plana çıktığı maç oldu Arda ve Mert Müldür mükkemel gol attılar. Defans bölgesinde sıkıntılar gördük. Gürcistan maçında sonuç olarak 3 puan aldık ama oyun anlamında bakarsak git gel çok yaşadık. Maçta ofansif olarak istediklerimizi sahada yansıtamadık. Özelikle defansif yönde çok pozisyon verdik. Samet’in ve Mert’in engellediği çok pozisyonlar var.

Defans SOS vermeye başladı acil düzen ve disiplin gerekiyor

Portekiz maçında korktuğumuz başımıza geldi. Defans SOS vermeye başladı ciddi sıkıntılar,ciddi pozisyon hataları yaşadık. Yediğimiz saçma gol evlere şenlik Samet ve Altay’ın amatörce hataları vardı. Ofansif anlamda o maç tamamen durduk. Kaleciden forvete kadar hayal kırıklığı vardı, Montella’nın da gereksiz tercihleri vardı. Barış Alper’in forvet olması,Hakan’ın çok geriye gelmesi, kerem’in kanatlarda fazla topla buluşamaması. Kocaman bir hayal kırıklığı oldu Portekiz maçı. Çek Cumhuriyeti maçına gelirsek, moral bozukluğu ile gittik ama maça iyi ve baskılı başladık. Rakibimiz 20’dakikadan sonra eksik kaldı o bize avantaj sağladı. Çek Cumhuriyeti dayanıklı ve fizikli bir takım zor bir mücadele oldu. Hakan’ın golü ile öne geçtik, gol bekleniyordu zaten Ferdi ve Barış Alper’in kanatlardan yaptıkları presle beklediydik bu golü. Gol’den sonra oyundan anormal bir şekilde düştük golü de yedik. Mert’in elinden kaçırdığı top veya hakemin kaleciye yönelik verebileceği faul bunlar tartışılabilir. Samet’in ağır kaldığını bu maçta yine gördük umarım Abdulkerim hemen düzelir. Beraberlikten sonra Cenk’in ilaç gibi golü ile gruplardan ikinci çıktık.

Defansta büyük açıklar veriyoruz rakibi karşılayamıyoruz

Oynadığımız futbol bize Avusturya maçı öncesi neyi gösteriyor diyecek olursak, defans bölgesinde çok ciddi açıklar verdik rakibi karşılayamadık fazla pres yapamadık. Ofansif anlamda çok iyi oyuncularımız var ama Montella’nın artık yanlış tercihler yapmaması gerekir. Barış Alper forvet oyuncusu değil Cenk Tosun varken ondan faydalanmak gerekir. İnşallah herşey iyi gider, rakip yenemeyeceğimiz bir takım değil tabiki.

Avusturya’yı eleriz,intikamı alırız

Turu geçeriz ama Avusturya sistemli ve fizik gücü iyi olan bir takım. Hazırlık maçında şok bir skorla bizi yendiler, o maçta ciddi sıkıntılarımızın olduğunu bize gösterdiler. Defansta sıkı durmamız gerekiyor, ön alanda pres yapmamız lazım. Montella forvet arkasında Arda’yı kullanması gerekir,kilit paslarını rahatça versin çocuk. Cenk Tosun ile iyi iş çıkarırlar. Barış Alper gerçekten çok iyi bu turnuva, kanat oynarsa Ferdi ile birlikte kanatlarda epey zorlar rakibi. Hakan’ın olmaması bizi zorlar bu maçta ofansif olarak. İsmail Yüksek ve Orkun orta saha’da daha dinamik olur ikiside pres oyuncusu ben umutluyum ama en büyük sıkıntımız defansif anlamda çok büyük bir zaafiyetimiz var umarım kazanan Türkiye olur. Maçın ilk dakikasından sona kadar müthiş bir konsantrasyon ve öz güven Avusturya’yı eler. Başarılar bizim çocuklar.

Avrupa tv spor yorumcusu Mehhmet Tekin.

Yorum gönder