×

Mehmet Tekin: Arda varsa sorun yok

Mehmet Tekin: Arda varsa sorun yok

Paylaş

Bizim çocuklardan harika bir başlangıç. A-Milli Futbol Takımımız Euro 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan karşısında 3-1 kazanmayı bildi.

Müsabakanın ilk 20 dakikalık bölümü bizim kontrolümüzde geçti ve 25.nci dakikada Mert Müldür sahne aldı ve harika bir golle İmza attı. Golden sonra konsantrasyon kaybı yaşadık özelikle VAR’dan dönen golümüz’den sonra oyundan düştük. Gürcistan baskı yaparak skoru 1-1 yaptı ve ilk yarı beraberlikle bitti.

ARDA VARSA SORUN YOK

İkinci yarı milli takım Hakan Çalhanoğlu’nun bulduğu pozisyonlarla tekrar etkili oldu Gürcistan kalecisi gollere geçit vermedi. Dakikalar 65 gösterdiğinde Arda harika bir gole imza attı. Oyunun sıkıştığı bu bölümde Arda gibi müthiş bir yeteneğin ve özgüvenli bir futbolcunun atabileceği golü tüm dünya izledi ve alkışladı.

Rahat oyun bekledik ama olmadı

Skor 2-1 oldu, öne geçtik artık daha rahat bir oyun beklentisi içerisindeydik ama öyle olmadı. Gürcistan oyunun son bölümlerinde kalemizde ciddi pozisyonlar buldu. Son dakikalarda şans yanımızdaydı. Samet Akaydın net gol olabilecek topu çizgiden çıkardı ve oyunun son dakikalarında fişi Kerem Aktürkoğlu attığı golle 3-1 kazanmasını bildik.

Portekiz maçında defansif sıkıntıları yaşayabiliriz

Portekiz maçı daha zor geçecek. Ofansif olarak iyiyiz ama defans olarak sıkıntı yaşayabiliriz. Defansta daha kompakt ve takım olarak hareket etmemiz gerekiyor. Gürcistana verdiğimiz pozisyonları Portekiz affetmez.

Bu galibiyet Ülkemize milletimize ve Avrupa’da yaşayan biz Avrupalı Türklere armağan olsun. Teşekkürler bizim çocuklar Bu galibiyet portekiz maçına moral motivasyon anlamında cok büyük bir doping olmuştur. Umarız portekiz maçında da milli takımımız güzel oyun ve galibiyet ile maçı bitirir başarılar milli takım başarılar bizim altın çocuklar.

Avrupa tv spor muhabiri, Mehmet Tekin

Yorum gönder