×

Terorist İsrail saldırılarına devam ediyor

Terorist İsrail saldırılarına devam ediyor

Paylaş

Gazze

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar artarak devam ediyor.

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze sınırı yakınlarında “Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı” toplantısında açıklama yaptı.

Galant, “İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Manevranın (İsrail’in Gazze saldırılarına verdiği isim) operasyonel yönü, hava kabiliyeti ve kara harekatından oluşuyor. Gazze’deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nin Refah kentine düzenlediği saldırılarda 18 kişi öldü

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Refah kentinin El-Cenine ve Es-Suud mahalleleri ile Gazze’nin Şeyh Rıdvan Mahallesini bombaladığı belirtildi.

Refah kentine yönelik bombardımanda 18 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, Gazze’nin Şeyh Rıdvan Mahallesi’ne yönelik saldırıda da çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu aktarıldı.

BM, 14 yardım tırının daha Gazze’ye ulaştırıldığını bildirdi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, yardım taşıyan 14 tırın Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girdiğini bildirdi.

Griffiths, yardımların Mısır Kızılay ve BM tarafından sağlandığını belirterek, bunu “insani yardıma şiddetle ihtiyaç duyan milyonlarca insan için küçük bir umut ışığı” olarak nitelendirdi.

Yorum gönder